Eritema Nodosum Hastalığı, Eritema Nodozum Hastalığının Sebepleri Belirtileri Tedavisi

Eritema Nadosum: Derinin tüm tabakalarını kaplayan, kendine özgü döküntülerle meydana gelen bir hastalıktır. Bunlar özellikle kolların arkasında ve bacakların ön tarafında yer ederler. Önceleri kırmızı ve ağrılı kabarcıklar şeklindedir. 8 - 20 gün içinde iz bırakmadan iyileşirler. Kaybolmadan önce, bu yaralar bir deri altı kan pıhtısının alabileceği tüm renklere bürünürler: morumsu, sonra mavimtrak son olarak da yeşilimsi bir. renk alırlar. Bu tip döküntüde bazen ateş de görülür.
Nedenleri: Eritema nadosum üç nedene bağlanabilir:
Tüberküloz (verem) testinde, negatiften pozitife dönüşme anında, tüberküloz mikrobunu ilk alış sırasında görülebilir; bu durumda uyanık olmak ve gerekli bütün araştırmaları uygulamak gerekir.
• Bir streptokok enfeksiyonunda, ortaya çıkabilir. Ve nihayet, sülfamidlerin, antibiyotiklerin veya aspirinin yarattığı alerjik bir reaksiyon söz konusu olabilir. Eritema nadosum zararsız bir hastalıktır, bununla beraber nedenini araştırmak gerekir.

Pembemsi Kepek Hastalığı: Özellikle ilkbahar ve sonbaharda gelen ve genelde büyük çocukların yakalandığı zararsız bir virüs enfeksiyonudur. Genel belirtiler göstermez, bir kırıklık ve keyifsizlik, yorgunluk hali yaratmaz.
Teşhisi sadece meydana getirdiği döküntülere bağlıdır. İlk belirti, hemen hemen bir hafta içinde kenarları ilginç bir şekilde büyüyüp gelişen tek bir merkezin, tek bir alanın görünümüyle başlar. Sonraki zaman aralığında, döküntünün yayılması genelleşir. Bu döküntü, daha çok sırtta, karında, göğüs boşluğunda yerleşen, çok düz
pembemsi ve düzensiz boyutlarda oluşan öğelerden meydana gelir. Bazen kalçaların veya kolların üst kısımlarının
da buna yakalandığı görülür. Bu pembe ve düzensiz lekeler bazen sarımsı bir durum alır ve çevrelerinde hafif pul pul dökülmeler gözlenir. Döküntülerin bazı öğeleri diğerlerinden daha net görülebilir cinstendir. 

Pembemsi kepek hastalığı, deride duyulan sıcaklık, ısı hissi ve kaşıntılar nedeniyle ortaya çıkar. Hastalık, ne tedavi yapılırsa yapılsın 4 ilâ 6 hafta sürer. Tedavi hastalık belirtisine uygun şekilde yapılır, krem ve yumuşatıcı pomadlar yardımıyla kaşıntılara karşı savaşmayı amaçlar. Okuldan uzaklaşma gibi bir durum söz konusu değildir. Bununla birlikte, bütün hastalık süresince vücudun su ile ilişkisinden (deniz, havuz vb.)

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski