Tetani Nedir.? Tetani Hastalığının Belirtileri Sebepleri Tedavisi Nelerdir.?

Tetani, Az Rastlanır Hastalıklar: Gerçek bir hastalıktan ayrı olarak daha çok bir durum, bozukluk yarattığı öne sürülen hastalık nedeninin önceki durumlarını anlatır.
Arazların Tanımı: Tetani, kanda kalsiyum eksikliği veya organizmanın hücrelerinin kalsiyumdan yeterince yararlanmaması nedeniyle vücutta kassal ve sinirsel aşırı uyarılganlık durumudur. Kalsiyum eksikliği nedeniyle meydana gelen bu hastalık, bazen paratiroid bezlerinin salgılama görevindeki yetersizliğine bağlıdır.
Bununla birlikte, kalsiyum metabolizmasının hiçbir bozukluğuna bağlı olmayan tetani olayları da görülebilir.
Kalsiyum metabolizması bozukluğuna bağlı olsun veya olmasın, bütün tetaniye tutulmuş olanlar, değişik şiddetlerde olan fakat birbirlerine çok yakın arazlar gösterirler. Sinirli, kararsız, oynak, değişik huyludurlar ve bazen bir neden olmadan karamsarlığa kapılırlar. Aynı zamanda korku belirtileri gösterirler ve sık sık el ve ayaklarda büzülme hissi duyarlar,
- Çeşitli ağrı ve acılardan yakınırlar ve özellikle sindirim bozukluklarına uğrarlar.
Hastalığın az rastlanan anormal bir durumu da diş minesindeki bozukluklardır.

Tamamlayıcı İncelemeler: Tetani teşhisini ortaya çıkarmayı sağlayacak bir tek inceleme vardır, o da elektrik uyarmalarına kasların verdiği tepkileri kaydetmekten oluşan elekt-lromigramdır.

Hastalığın Tedavisi: Hastaya, önemli dozlarda D vitamini ve kalsiyum verilmesi, kalsiyum yetersizliğinin yarattığı bozuklukların olmadığı durumlarda bile, çok iyi sonuçlar verir.
Not: Sinirsel bozukluklar gösteren tetani hastası bir çocuğu, hareketlerinden dolayı suçlamak, ona psikolojik bir
tedavi uygulamak yerine, durmadan kalsiyum vermek hiç de az rastlanan olaylardan değildir. Bu şekil sadece
yararsız olmakla kalmaz, çok fazla ve şiddetli dozlarda kalsiyum verildiği zaman zararlı bir olay halini alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski