İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi (hem haşlama hem kızartma versiyonu):

🧺 Malzemeler

Dış Harcı İçin:

  • 2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon

İç Harcı İçin:

  • 300 g kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 avuç ince doğranmış maydanoz

👩‍🍳 Yapılışı

1. İç harcı hazırlama:

  1. Tavada kıymayı kavur.
  2. Soğanı ekle, pembeleşinceye kadar kavurmaya devam et.
  3. Salça ve baharatları ekle.
  4. En son maydanozu kat, karıştır ve soğumaya bırak.

2. Dış harcı hazırlama:

  1. Bulguru ve irmiği bir kaba al, sıcak suyu ekleyip üzerini kapat, 10 dakika beklet.
  2. Şişen karışıma yumurta, un, salça ve baharatları ekle.
  3. Elini ara sıra suyla ıslatarak iyice yoğur. Hamur sert ama şekil alabilir kıvamda olmalı.

3. Şekil verme:

  1. Ceviz büyüklüğünde parçalar al.
  2. Islak parmakla ortasını açarak ince bir kase şekli ver.
  3. İç harçtan koy ve dikkatlice kapat.
  4. Elinle oval şekilde düzelt.

4. Pişirme Seçenekleri:

👉 Kızartmak istersen:
Bol kızgın yağda, altın rengi olana kadar kızart.

👉 Haşlamak istersen:
Kaynar tuzlu suda 5–6 dakika kadar haşla. (Köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiştir.)

🍋 Servis Önerisi:

Yanında limon, yoğurt veya ayranla servis et.
Sıcak servis edildiğinde en lezzetli halindedir.

NOT: İsterseniz etsiz (vegan) veya fırında içli köfte versiyonunu da yapabilirsiniz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski