İçli Köfte Tarifi (hem haşlama hem kızartma versiyonu):
🧺 Malzemeler
Dış Harcı İçin:
- 2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
İç Harcı İçin:
- 300 g kıyma (orta yağlı)
- 2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- 1 avuç ince doğranmış maydanoz
👩🍳 Yapılışı
1. İç harcı hazırlama:
- Tavada kıymayı kavur.
- Soğanı ekle, pembeleşinceye kadar kavurmaya devam et.
- Salça ve baharatları ekle.
- En son maydanozu kat, karıştır ve soğumaya bırak.
2. Dış harcı hazırlama:
- Bulguru ve irmiği bir kaba al, sıcak suyu ekleyip üzerini kapat, 10 dakika beklet.
- Şişen karışıma yumurta, un, salça ve baharatları ekle.
- Elini ara sıra suyla ıslatarak iyice yoğur. Hamur sert ama şekil alabilir kıvamda olmalı.
3. Şekil verme:
- Ceviz büyüklüğünde parçalar al.
- Islak parmakla ortasını açarak ince bir kase şekli ver.
- İç harçtan koy ve dikkatlice kapat.
- Elinle oval şekilde düzelt.
4. Pişirme Seçenekleri:
👉 Kızartmak istersen:
Bol kızgın yağda, altın rengi olana kadar kızart.
👉 Haşlamak istersen:
Kaynar tuzlu suda 5–6 dakika kadar haşla. (Köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiştir.)
🍋 Servis Önerisi:
Yanında limon, yoğurt veya ayranla servis et.
Sıcak servis edildiğinde en lezzetli halindedir.
NOT: İsterseniz etsiz (vegan) veya fırında içli köfte versiyonunu da yapabilirsiniz
Kategori:
Etli Yemek Tarifleri