İMAM BAYILDI TARİFİ (Zeytinyağlı, Etsiz Versiyon)

🟢 İMAM BAYILDI TARİFİ (Zeytinyağlı, Etsiz Versiyon)
🍆 Malzemeler:
6 orta boy patlıcan
4 büyük soğan (ince doğranmış)
4 diş sarımsak
3 domates (kabukları soyulup doğranmış)
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için maydanoz

🥄 Hazırlanışı ve Yapılışı:
Patlıcanları Hazırlama:
Alacalı soy, tuzlu suda beklet, kurula ve hafifçe kızart.
İç Harcını Hazırlama:
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavur.
Domates, tuz, şeker ve karabiber ekle, 10 dakika pişir.
Patlıcanları Doldur:
Fırın kabına diz, ortalarını aç, iç harcı yerleştir.
Üzerine biraz zeytinyağı gezdir.
Pişirme Yontemi:
180°C fırında 30–35 dakika pişir.
Soğuyunca maydanozla süsleyip soğuk servis yapabilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski