🍰 İşte ev yapımı Antep fıstıklı tel kadayıf tatlısı için nefis ve tam tutan bir tarif:
🍯 Antep Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi
🧺 Malzemeler:
Kadayıf için:
- 500 gram tel kadayıf
- 150 gram tereyağı (eritilmiş)
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı (iç harcı için)
Şerbet için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Üzeri için:
- Dövülmüş Antep fıstığı (serviste süsleme için)
🍳 Yapılışı ve Hazırlanışı:
-
Şerbeti hazırlayın:
- Şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
- Şerbeti ocaktan alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
-
Kadayıfı hazırlayın:
- Kadayıfı elinizle iyice didikleyip parçalayın.
- Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirip her tarafına yedirin.
- Kadayıfın her teline yağın değdiğinden emin olun.
-
Tatlıyı oluşturun:
- Yağladığınız fırın tepsisine kadayıfın yarısını döşeyin, bastırarak sıkıştırın.
- Üzerine Antep fıstığını eşit şekilde serpiştirin.
- Kalan kadayıfı da fıstıkların üzerine koyup yine bastırın.
- Kadayıfın yüzeyi düz ve sıkı olmalı. Bunun için bir bardak tabanıyla bastırabilirsiniz.
-
Pişirme:
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü altı kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı geçince (yaklaşık 3-4 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine dökün.
-
Dinlendirme:
- Tatlı şerbeti çekene kadar (en az 2-3 saat, tercihen 1 gece) dinlensin.
-
Servis:
- Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serperek dilimleyin.
- Dilerseniz yanında kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. 😋
NOT: İstersen bu tarifi sade ya da cevizli kadayıf versiyonuna uyarlayıp yapabilirsiniz.
Kategori:
Tatlı Tarifleri