Ev Yapımı Antep Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

🍰 İşte ev yapımı Antep fıstıklı tel kadayıf tatlısı için nefis ve tam tutan bir tarif:

🍯 Antep Fıstıklı Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi

🧺 Malzemeler:

Kadayıf için:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı (iç harcı için)

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için:

  • Dövülmüş Antep fıstığı (serviste süsleme için)

🍳 Yapılışı ve Hazırlanışı:

  1. Şerbeti hazırlayın:

    • Şeker ve suyu bir tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.
    • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatın.
    • Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
    • Şerbeti ocaktan alın, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  2. Kadayıfı hazırlayın:

    • Kadayıfı elinizle iyice didikleyip parçalayın.
    • Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı gezdirip her tarafına yedirin.
    • Kadayıfın her teline yağın değdiğinden emin olun.
  3. Tatlıyı oluşturun:

    • Yağladığınız fırın tepsisine kadayıfın yarısını döşeyin, bastırarak sıkıştırın.
    • Üzerine Antep fıstığını eşit şekilde serpiştirin.
    • Kalan kadayıfı da fıstıkların üzerine koyup yine bastırın.
    • Kadayıfın yüzeyi düz ve sıkı olmalı. Bunun için bir bardak tabanıyla bastırabilirsiniz.
  4. Pişirme:

    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü altı kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.
    • Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı geçince (yaklaşık 3-4 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine dökün.
  5. Dinlendirme:

    • Tatlı şerbeti çekene kadar (en az 2-3 saat, tercihen 1 gece) dinlensin.
  6. Servis:

    • Üzerine dövülmüş Antep fıstığı serperek dilimleyin.
    • Dilerseniz yanında kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. 😋

NOT: İstersen bu tarifi sade ya da cevizli kadayıf versiyonuna uyarlayıp yapabilirsiniz. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski