Leiner-Moussous Hastalığı Nedir, Leiner-Moussous Hastalığının Sebepleri Belirtileri Tedavisi Nelerdir.?

Leiner-Moussous Hastalığı: Bu hastalık, genellikle altıncı haftalarda görülen, süt bebeklerine özgü bir hastalıktır. Eskiden bu hastalık uygun tedavi metotlarının eksikliği yüzünden daha sık görülürdü.
Hastalık Belirtilerinin Tanımı: Hastalık kaba etlerde ve saçlı deride başlar. Çoğunlukla anüs etrafında, kasıklarda bir bozukluk meydana gelir ve yavaş yavaş göbek altı, genital bölgeye yayılma gösterir. Deri kırmızıdır ve kalınlaşmıştır. Aynı durum saçlı deride de görülür. Kızarıklık başta kulak arkalarındadır, boyun ve omuzlara doğru yayılma gösterir. Eskiden, kızarıklık vücudu tamamiyle kaplar ve bebek sevimli, şirin bir karidese benzerdi. Deri pul pul dökülür ve özellikle.saçlı kısım çevresinde kalın kabuklar vardır. Bundan başka, bebeğin üstünü her değiştirişte elbiselerinde, bu hastalığın en önemli belirtileri olan, küçük, ölü yağlı ve kalın deri parçalarına rastlanır. 

Ancak çocuk acı çekmez, neşeli, canlı kalır ve iştahı da yerindedir. Hatta, bütün deriyi kaplayan ödem yüzünden kilo alır. Şu halde, iyileşme zamanında eğer çocuk kilo almazsa hatta kilo kaybederse telaşlanmamak gerekir, tersine bu, ödemin geri çekildiğine ve herşeyin yoluna girdiğine işarettir. Hastalığın tekrarı ve alınacak önlemler Bu hastalık ortalama 6 hafta sürer ve hiçbir tedavi bu süreyi kısaltmaya yeterli değildir. Bununla birlikte tedaviyi harfi harfine yerine getirmek gerekir. Çünkü tedavinin asıl amacı bu kalınlaşmış ve nazikleşmiş derinin mikrop kapmasına engel olmaktır.

Sonuç Olarak: aileler emin olmalıdır ki Leiner moussous hastalığı ardında hiçbir iz bırakmaz. Deri, hastalığının iyileşmesiyle eski parlak ve pürüzsüz halini alır. Leiner Moussous hastalığı şaşırılacak bir hastalık olmasına rağmen, daha ciddi ve derin izler bırakabilecek bir deri enfeksiyonundan korunmak için tedaviyi iyi uygulamak şartıyla, ardında sıkıntı, iz bırakmayan uygun ve elverişli bir gelişimi vardır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski