Albümin Hastalığı Nedir Sebepleri Nelerdir Nasıl Tedavi Edilir.?

Albümin: Çocuk hastalıkları uzmanları çoğu zaman idrarda albümin bulunması problemleri ile karşı karşıyadır. Eğer çocuğun idrarında litre başına 0,10 gr. albümin bulunuyorsa, o zaman idrarda bir albümin sorunu olduğundan söz edilebilir. İdrardaki albüminin normal seviyesi litrede 0,05 gr. dir.
Böbrek Fonksiyonları ve Albümin: Böbreğin görevlerinden biri de kanı süzmektir. Gerçekten organizma içindeki kan dakikada birkaç kere böbreklerden geçer. Böbrek bir kısım metabolizma artıklarını insan vücudu içinde
dengeyi koruyarak süzer, bu artıkların elenmesi idrar yollarının aracılığıyla yapılır.
İdrarda Ne Zaman Çok Yüksek Albümine Rastlanır?:- Rutin olarak istenen idrar tahlillerinde
- Ateşli bir hastalıktan sonra
- Yorgun, ha bir çocuğa yapılan laboratuvar testlerinde, albümin bulunur.
Çok yüksek seviyedeki albüminin belirtisi nedir?
• Grip, anjin gibi ve ateşli bütün hastalıkların seyri sırasında önemli bir nedene bağlı olmaksızın idrarda albümin bulunabilir.

. Bu yüksek oran, bir böbrek hastalığının varlığını belirtebilir (nefrit v.b.) Bu durum hastalıkların başka belirtileriyle beraberdir.
• Ender olarak başka bir neden olmaksızın sırf ayakta uzun süre durmaya bağlı olabilir (ortostatik albümin).
Ortostatik albümine özgü durumlar Çoğunlukla zayıf, kol ve bacakları ince uzun, az adaleli 10 - 14 yaş arasındaki çocuklarda litrede 1-1,5 g/lt. albümin salgılanır. Böbreği incelemek için yapılan bütün diğer tetkikler normal çıkıyorsa o zaman bu albüminin yorucu bir günden sonra, uzun bir süre ayakta durduktan sonra ya da yemekten sonra böbrek tarafından dışarı atılmış olduğu anlaşılır. Ortostatik albüminin teşhisi için yapılan tetkikler sabah öğle ve akşam yapılan idrar tahlillerini kapsar.

Sabah yapılan idrar tahlillerinde albümin bulunmazken öğle ve akşam idrarlarında albümin vardır.
Ortostatik albümin; ergenlik çağlarında kendiliğinden kaybolan zararsız, geçici ve önemsiz bir görev bozuluğudur.
Özel bir önlem almayı gerektirmez. Eti, tuzu ve vücut egzersizlerini ihmal etmemek gerekir. Bununla birlikte ortostatik albümini olan her çocuk düzenli olarak gözlenmelidir.
Çocuğunuzun idrarında anormal derecede albümine rastlarsanız, bunu düzenli olarak izlemeniz gerekir. İdrardaki albümin hastalığını denetlemenizi sağlayacak testler için gerekli olan gereçleri ilgili satıcılardan temin edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski