Sivri Biberli Kanepe
Gerekli süre: 20 dakika
Malzemeler:
8 dilim çavdar ekmeği
8 küçük sivri biber
Biraz tereyağı
2 yumurta
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
Hazırlanması ve Yapılışı: Çavdar ekmeğini ince dilimler halinde kesin ve üzerine önce tereyağı sonra
zeytin ezmesi sürün. Yumurtaları katı haşlayıp, kabuklarını soyun ve halka
halka doğrayın. Çavdar dilimlerinin tam
ortasına birer yuvarlak dilim yumurta koyup yanlarına da sivri biberleri
yerleştirin.
Sucuklu Yumurtalı Kanape
Gerekli süre: 30 dakika
Malzemeler:
10 dilim francala
10 dilim sucuk
1 çay kaşığı hardal
1 yumurta
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Biraz tereyağı
Hazırlanması ve Yapılışı: Ekmek dilimlerinin üzerine çok ince olarak tereyağını sürün. Sucukları üzerine
yerleştirin, hardal sürün. Yumurtayı iyice çırpın ve taşırmadan sucukların üzerine dökün.
Kaşar peyniri rendesini de serperek kanapeleri fırına sürün. Çıkartıp maydanozla süsleyin ve
sıcak olarak servis yapın.
Gerekli süre: 30 dakika
Malzemeler:
10 dilim tost ekmeği
1 bardak kaşar peyniri rendesi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
Biraz kırmızı pul biber
Hazırlanması ve Yapılışı: Yağı çok ince olarak ekmeklere sürün. Peynir rendesini eşit olarak üzerlerine serpin. Yumurta sarılarını hafifçe çırpıp peynirlerin üzerine dökün. Her bir dilimin üstüne biraz da pul biber serpiştirerek fırına sürün. Ekmeklerin üzerleri hafif kızarınca çıkarıp servis yapın.