Nefrit Hastalığı Nedir.?Böbrek İltihabı, Nefrit Hastalığının Sebepleri Belirtileri Tedavi Yöntemleri

Nefrit, mikrobik veya virüssel bir nedene dayanmayan ve bu yüzden de oluşum mekanizmasının belirlenmesi
henüz başarılamayan bir böbrek iltihaplanmasıdır. Bununla beraber, nefritlerin yarıdan fazlasının streptokok mikrobunun enfeksiyonundan sonra oluştuğu (anjin veya derisel enfeksiyon) biliniyor. Bu da, bu tip enfeksiyonların büyük bir ciddiyetle tedavi edilmesini gerektirir.

Hastalığın Tanımı: Nefrit, duruma göre çeşitli şekiller alabilir, fakat bir kısım belirtiler her zaman vardır. İdrar oranı azalır, bulanık ve et suyu rengindedir. Fakat çocuk biraz bulanık idrar yapar yapmaz hemen alarma geçmek doğru değildir. Çünkü bazı çocukların zaman zaman önemli oranlarda mineral tuzlarını (özellikle fosfati) bir hastalık durumu olmadan, vücutlarından dışarı attıkları görülmüştür. Bu idrarla çoğunlukla kırmızımsıdırlar ve bu kırmızılığın kandan ileri geldiği açık değilse, mikroskobik araştırmalar bunu her zaman açığa çıkarır. Bundan başka çocuğun genelde ateşi, karın ağrıları, az bir iştahı ve ödemleri vardır. Bu ödemler bütün vücudu kaplayarak önemli olabilirler ya da hafifçe sadece göz kapaklarını, elleri ve ayakları şişirerek çok küçük ve bulunup farkedilmesi zor olabilir. Ödem, vücudun bazı kısımlarında, ayak topuklarında, göz kapaklarında, ellerin ve ayakların üst yüzeylerinde, vs. görülür. Nefrit olayında bu su, tuz tutulmasi sonucunda olur. Son olarak, idrarda albümin önemlidir; bir litre idrar başına 1,50 ila 2 gr.'a eşit veya daha fazladır.

Çocukta Nefrit Tedavisi:
- Uygun bir antibiyotik tedavisi;
- Birkaç hafta boyunca takip edilecek kesin tuzsuz rejim
- Kaçınılmaz, zorunlu bir dinlenme yardımıyla iyileşecek olan bir hastalıktır.
lyileşme başlangıcı idrar oranının çoğalması ve renginin açılmasıyla kendini gösterir. Çocuk giderek ödeme neden
olan, tuzu vücuttan dışarı atacaktır, sonunda idrardaki albümin normal oranına dönecektir. Genellikle, bu iyileşme böbreklerin faaliyetlerini tam ve kusursuz olarak eski haline dönmesiyle sonuçlanır ve ilerisi için endişe edecek hiçbir durum yoktur.
Not: İdrarda alyuvarların varlığı uzun sürebilir. Bu yüzden çocuğun beslenmesinde, tuzun yeniden vücuttan içeri
girmesinden yana çok dikkatli olmak gerekir. Özellikle hastalığın başında çocuğunuzu hastaneye yatırmakta tereddüt etmeyin. Eğer komplikasyonlar belirirse, çocuk tam yerinde olacak ve çabucak tedavi edilecektir. Keskin nefrit mutlak bir istirahati gerektirir. Eğer arzu ederse, çocuğu yatağında bırakınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski