Boğaz ve Burun İltihapları, Üst solunum Yolları Enfeksiyonları, Burun Etlerinin Alınması, Burun Eti (Konka) Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boğaz ve Burun İltihapları,  Solunum yolları İltihapları Üzerine Genel Bilgiler: Süt bebekleri çok sık olarak, burun-boğaz ve kulak iltihaplarına yakalanırlar. 3-4 yaşlarındaki çocuk da süt çocuğu gibi bu hastalıklara tutulurlar, fakat fazladan anjin ve bademcik hastalıklarına yakalanırlar. Burun etleri bu yaşlarda gerileme gösterdiğinden görülme oranları azalır.
. Yukarıda sayılı hastalıklara ek olarak, 5-6 yaşındaki çocuklar sinüzite de yakalanırlar. Bu yaşta tekrar eden anjin ve bademcik iltihapları en sık görülen durumlardır. :

Üst solunum Yolları Enfeksiyonları: Boğazın dibinde veya burunda meydana gelen bütün iltihaplara üst solunum yolları iltihapları adı verilir. Ya alerjik bir nedenden, yani alerji yapan bir. etken tarafından (çiçek tozu veya köpek tüyü gibi özel bir madde) ya da mikrobik bir enfeksiyona bağlı olarak meydana gelebilir. Süt bebeklerinde, boğaz- burun iltihapları, nefes almayı güçleştiren boğaz - burun etlerinin yani vejetasyonların varlığıyla ve iltihaplanmasından oluşur. Bununla beraber, büyük vejetasyonları olmayan bebeklerde sık sık üst solunum yolu iltihapları görülebilir.

Burun Etleri: Bulundukları yer, sık sık iltihaplanmaları ve büyümeleri dolayısıyla sık sık problem yaratabilirler.
. Büyük oldukları zaman solunum yollarını tıkayabilen, çocuğun sürekli olarak ağızdan nefes almasına, gece horlamalarına, burun salgısının dışa akmasına engel olurlar. Sık sık nezle, sinüzit ve kulak iltihaplanmalarına yol açar. Tekrarlayan üst solunum yolları enfeksiyonlarına neden olabilirler.
Burun Etlerinin Alınması: Kolay bir müdahaledir, fakat gerekliliği her zaman tartışılabilir.
Ancak 2-3 yaşlarında burun etleri en bariz büyüklüktedirler, bununla birlikte küçülmeğe başlarlar.
• Çok büyük olup, çocuğun solumasina engel oluyor ve sık sık iltihaplanıyorsa alınmasında yarar vardır.
• Sık sık tekrarlayan kulak iltihaplarında akma, bu iltihapların şiddetini azaltabilir.

Üst solunum Yolları: enfeksiyonlarının belirtileri
- Burun tıkanıklığı ve akıntısı
- Ateş
Tahriş öksürüğü ve boğazda yanma hissi

Hastalığın Tedavisi: Önce, ateşi aspirin veya diğer ateş düşürücülerle gidermek gerekir. Burnun tıkanması ile mücadele etmek çok zordur (küçük bir çocuk himkırmayı bilemez). Genzini günde birkaç kere, fizyolojik bir serumla yıkamak uygun olacaktır. Antibiyotik kullanımı etkene bağlıdır; genellikle, boğaz burun iltihapları virüse bağlı enfeksiyonlardan kaynaklanabilir ve bu yüzden antibiyotik yarar sağlamaz. Antibiyotikler, virüssel enfeksiyonun, mikrobik bir enfeksiyonla birleşmesi veya dönüşmesinden kaçınmak için kullanılırlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski