Bebek ve Çocuklarda İnmemiş Erbezleri Nasıl Tedavi Edilir.? İnmemiş Testislerin Sebepleri Belirtileri Nelerdir.?

İnmemiş Erbezleri: Bazı çocukların kasıklara inmemiş erbezleriyle doğduğuna rastlanır. Bu durumda erbezleri kasık kanalında veya kasık içindedirler. Bazı olaylarda bir müdahale gerektirmeden erbezlerinin kendi kendilerine keselere indiklerine tanık oluruz.
İnmemiş Erbezlerinin  Nedenleri:
Erbezleri karında oluşur ve hamileliğin son aylarında keselere inerler. Erbezlerine bağlı kaslar vardır. Bazen bu kaslar bozularak normalde keselere inen erbezlerinin tekrar kasığà çekilmelerine neden olurlar. Bunlara inen çıkan erbezleri adı verilir. Bu durum şu nedenlerden olabilir.
- Soyunma sırasında üşümekten dolayı
- Elle dokunuldukları zaman
Anne baba bu durumdan tedirgin olurlar, çocuğun erbezlerinin inmediği fikrine kapılırlar. Fakat sıcak bir ortamda, örneğin banyo küvetinde erbezlerinin normal yerlerinde oldukları görülür.

Tek Bir Erbezi Varsa Ne Yapılmalı: Bu durum sizi korkutmasın, normal cinsel yaşam için tek bir erbezi dahi yeterlidir. Diğer erbezinin inmemiş olması kısırlık yapmaz.
Hareketli Erbezleri: Yukarıda bahsettiğimiz inen çıkan erbezlerine müdahale etmek gerekmez, çünkü sonuçta keseye yerleşeceklerdir.
İnmemiş Erbezleri : Husyelerde erbezlerinin varlığına hiç rastlanmadığı durumlarda, hormon iğneleri yapılabilir. Çocuk ancak bu iğnelerin yapacağı fiziksel ve ruhsal değişikliklere hazır duruma geldiği zaman bu tedaviye başlanabilir. Bazı doktorlar psikolojik yönden bu tedaviye girişmemeyi ve çocuğun er-mgenlik çağına gelmesiyle sorunun kendiliğinden çözümlenmesini beklemeyi yeğ tutarlar.

Olağanüstü durumlarda, hormon tedavisinden sonra veya ergenlik çağı başlangıcına kadar erbezlerinin biri veya ikisi de inmemişse, cerrahi müdahaleyi düşünmenin zamanı gelmiş sayılır. Gerçekten de, ergenlik çağından sonra erbezleri hâlâ karnın içinde kalmış ve normal çalışmaya başlamamışsa, bazı aksaklıklara neden olabilirler. Bu durumda cerrahın yapacağı, bu organları dikkatli bir şekilde keselerine oturtmaktır. Eğer çocuğunuzda bu sorunla karşılaşırsanız telaşlanıp onu da korkutmanıza gerek yoktur. Onu çok da sık muayene ettirmekten kaçınmalısınız. Bu onun ruhsal dengesine zarar verebilir.

Eğer çocuğunuz tam yerleşmiş erbezleriyle doğmuşsa, bu durum ilerdeki aylarda yoluna girer, yoksa, ergenlik zamanında tibbi veya cerrahî bir tedavi uygulamak gerekecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski