🍫 Ağlayan Kek Tarifi
Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1,5 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilin
 
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
 
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı nişasta
 - 2 yemek kaşığı toz şeker
 - 1 paket vanilin
 - 1 yemek kaşığı labne peyniri (isteğe bağlı ama çok yakışır)
 
Üzeri için:
- 1 paket hazır çikolata sosu (veya ev yapımı)
 - 2 su bardağı süt (sosu hazırlamak için)
 
- 
Keki hazırlama:
Yumurta ve şekeri mikserle 2-3 dakika çırp. Süt ve sıvı yağı ekle. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyip ekle, karıştır.
Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir borcama dök. - 
Pişirme:
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişir. (Kürdan testiyle kontrol et.) - 
Islatma:
Kek fırından çıkınca biraz ılıyınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek dök. - 
Kreması:
Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye al, karıştırarak pişir. Kaynayınca altını kapat, vanilin ve labneyi ekle, iyice karıştır.
Soğuyan kremayı ılık kekin üzerine dök. - 
Çikolata sosu:
Paketteki tarife göre sosu hazırla ve soğuyan kremanın üzerine dök. - 
Dinlendirme:
Tatlını buzdolabında en az 2-3 saat dinlendir.
Servisten önce dilimle, üzerine hindistan cevizi veya fındık serpebilirsin. 
NOT: İsterseniz bu tarifi labnesiz, sadece krem şantili versiyonuyla da yapabilirsiniz Hangisini tercih edersin?