Ağlayan Kek Tarifi

🍫 Ağlayan Kek Tarifi

Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri (isteğe bağlı ama çok yakışır)

Üzeri için:

  • 1 paket hazır çikolata sosu (veya ev yapımı)
  • 2 su bardağı süt (sosu hazırlamak için)
    Yapılışı ve Hazırlanışı
  1. Keki hazırlama:
    Yumurta ve şekeri mikserle 2-3 dakika çırp. Süt ve sıvı yağı ekle. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyip ekle, karıştır.
    Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir borcama dök.

  2. Pişirme:
    Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişir. (Kürdan testiyle kontrol et.)

  3. Islatma:
    Kek fırından çıkınca biraz ılıyınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek dök.

  4. Kreması:
    Süt, un, nişasta ve şekeri tencereye al, karıştırarak pişir. Kaynayınca altını kapat, vanilin ve labneyi ekle, iyice karıştır.
    Soğuyan kremayı ılık kekin üzerine dök.

  5. Çikolata sosu:
    Paketteki tarife göre sosu hazırla ve soğuyan kremanın üzerine dök.

  6. Dinlendirme:
    Tatlını buzdolabında en az 2-3 saat dinlendir.
    Servisten önce dilimle, üzerine hindistan cevizi veya fındık serpebilirsin.


NOT: İsterseniz  bu tarifi labnesiz, sadece krem şantili versiyonuyla da yapabilirsiniz Hangisini tercih edersin?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski