Grip Nedir.?Grip Hastalığının Sebepleri Belirtileri Tedavisi

Grip, iyi tanımlanmamış bazı virüslerin meydana getirdiği bir hastalıktır, bunlara grip virüşleri denir. Bir grip salgını meydana çıktığı zaman, virüsün özelliğine göre, ya Asya gripi, ya İngiliz gribi isimleriyle anılırlar.
Virüsler: Son yirmi yıl içinde, virüslerin tanılanmasında gözle görülür ilerlemeler kaydedilmiştir. Günümüzde virüsün, kesin yapısı, kimyası ve hareket mekanizması biliniyor; ve her yıl bunlara yenileri ekleniyor. Bu yüzden
sınıflandırılmalarını daima düzeltmek gerekiyor. Bunların kesin şekilde her organı etkileyebilecek güçte oldukları
biliniyor. Bu virüslerin meydana getirdiği hastalıklar gerçek grip virüslerinin oluşturduğu hastalıklara çok benzer.
Grip virüslerinin salgın zamanları dışında seyrek rastlandığını da bilmek gerekir.

Gribin Tanımı: Grip şu şekilde kendini gösterir
- Ateş, titremeler,  kırıklık, dermansızlık, kesiklik durumu, baş ağrıları, bronşit veya larenjit gibi solunum yolu iltihapları. Aile bireyleri çoğu zaman bu hastalık belirtilerini görerek endişelenirler, ateş ve baş ağrıları onların rahatını kaçırır, aslında ateşin 38° hatta 40°C'ye çıkması normaldir, bu ateş çıkışı da doğal olarak çocukta baş ağrısı yapar. Bu ateş yükselmesi çocukta bir V eğrisi şeklinde seyreder, yani hastalığın başında ateş yüksektir bir ara düşer gibi olur ve tekrar yükselir. Hastalığın normal seyri 3 ilå 6 gündür.

Hastalığın Tedavisi: Antibiyotiklerin grip virüslerine hiçbir etkileri yoktur ve tedavinin temeli, alışılagelmiş ateş düşürücülerle ateşe karşı savaşmak, adet edinilmiş önlemlerle çocuğu dinlendirmek ve sıcak yerde barındırmaktır.

Komplikasyonlar:
Grip bir anjine;
- bir kulak iltihabı veya şiddetli öksürükle gelen bir bronşite;
- bir ishale dönüşebilir.
Aniden veya 2-3 günün içinde görülebilen bu komplikasyonlar, antibiyotik tedavisini gerektirirler.

Grip Aşısı: Etkisiz bir virüsten oluşan bir aşıdır ve iki tip virüse karşı etkilidir. Bu iki tip virüs grip hastalığının tek nedeni olmayıp, hastalığa karşı bazı durumlarda etkili olmayabilir. Aşı bir ay ara ile iki defa da veya bir defada yapılır. Bu yaşa göre değişir ve her sonbaharda yenilenmesi gerekir.
Şu Hastalıkları Gösteren Çocuklarda Gerçekten Yararlıdır: Astımlılar, Kronik nefes darlığı olanlar,  Herhangi bir kalp rahatsızlığı olanlar. Çocuğunuz gribe yakalanırsa, onu sessiz odasında koruyun, çünkü baş ağrıları ve ateş onu yoracaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski