Hardallı Kanepe
Gerekli süre: 30 dakika
Malzemeler: 3 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı hardal 3 katı pişmiş yumurta 14 dilim francala 7 kliçülk salatalık turşusu
Hazırlanması ve Yapılışı: Tereyağı ile hardalı iyice karıştırın. Yumurtaların sarılarını da tereyağına katın. Beyazlarını ise küçük küçük kesin. Hardallı karışımı ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Küçük doğranmış yumurta beyazlarını da üzerine serpin. Salatalık furşularını ikiye bölün ve her bir dilimin tam ortasına yerleştirip sevris yapın.
Haydari'li Kanape
Gerekli süre: 20 dakika
Malzemeler:
1/2 bardak yoğurt
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 diş dövülmüş sarmısak
12 dilim francala
12 adet siyah zeytin
Biraz kırmızı biber Tuz
Hazırlanması ve Yapılışı: Yoğurdu; maydanoz, dereotu, sarmısakla iyice karıştırın. Bu karışımı francala dilimlerinin üzerine sürün. Üzerlerine birer siyah zeytin koyup, kırmızı biberle süsleyin ve servis yapın.