Hardallı ve Haydari'li Kanepe Tarifi

Hardallı Kanepe  

Gerekli süre: 30 dakika  

Malzemeler: 3 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı hardal 3 katı pişmiş yumurta 14 dilim francala 7 kliçülk salatalık turşusu  

Hazırlanması ve Yapılışı: Tereyağı ile hardalı iyice karıştırın. Yumurtaların sarılarını da tereyağına katın. Beyazlarını ise küçük küçük kesin. Hardallı karışımı ekmek dilimlerinin üzerine yayın. Küçük doğranmış yumurta beyazlarını da üzerine serpin. Salatalık furşularını ikiye bölün ve her bir dilimin tam ortasına yerleştirip sevris yapın.

Haydari'li Kanape  

Gerekli süre: 20 dakika  

Malzemeler:  

1/2 bardak yoğurt 

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 

1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 

1 diş dövülmüş sarmısak 

12 dilim francala 

12 adet siyah zeytin 

Biraz kırmızı biber Tuz 

Hazırlanması ve Yapılışı: Yoğurdu; maydanoz, dereotu, sarmısakla iyice karıştırın. Bu karışımı francala dilimlerinin üzerine sürün. Üzerlerine birer siyah zeytin koyup, kırmızı biberle süsleyin ve servis yapın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski