Kas Hastalıkları Belirtileri Sebepleri, Kas Hastalıklarının Çeşitleri Tedavisi

Kas Hastalıkları: Hemen hemen bütün kas hastalıkları geçici bir gelişim gösterir. Buluğ çağında başlayanlar uzun yıllar normal bir yaşam için olanak verir.
Belirtilerin Tanımı: Hastalıklı kas incelir veya kalınlaşır. Her iki durumda da kas kuvvetinde azalma görülür.
Hastalığın evrimi yavaş olduğu için çocuk hastalığa uyum sağlar, zayıf kaslara karşılık sağlam kaslarda kuvvet artışı meydana gelerek sakatlık durumu azaltılmaya çalışılır. Bazı ağır kas hastalıklarında ise kaslar gittikçe incelir ve felce neden olur. Bacak kasları tutulursa hasta yürümede, özellikle merdiven çıkmada zorluk çeker. Kol kasları tutulursa, kolları başına doğru kaldıramaz, çömelme durumunda ayağa kalkmada zorluk çeker. Sırt kasları tutulursa bir tür kamburluk meydana gelir. Kas hastalıkları, kastan parça alıp mikroskopta inceleme sonucu teşhis edilirler.

Alınacak Önlemler:
• Eğer aile fertlerinin birinde kas hastalığı varsa çocuklarda da görülebileceğini bilmek ve gelişimlerini kontrol etmek gerekir.
• Bazı ilerlemiş kas hastalıklarında damar genişletici ilaçlarla hastalığın gelişimi yavaşlatılabilir.
• Kas hastalıklarında hemen jimnastik tedavisine başlamak gerekir.
• Çocuk kas hastalıklarının tedavisi uygun yerlerde yapılır.

Kas hastalıklarının Çeşitleri: Duchenne hastalığı, erkek çocuklarda görülen en tehlikeli hastalıktır. Gelişimi hızlıdır. Hastanın yaşama şansı ender olarak 15 - 20 yılı geçer.
- Landouzy - Déjerine hastalığı; her iki cinste de görülür. Genellikle yüz kasları tutulmuştur. Hasta uykusunda gözlerini kapatamaz. Yüz mimikleri kaybolmuştur, bir maske yüzü meydana gelir. Bu belirtiler dışında hasta normal hayatını sürdürebilir.
- Omuz ve kalça kaslarını tutan tip.
- Göz kasları hastalığında ise göz kapakları kapanır, yavaş yavaş göz hareketleri aksar. Görme bozukluğu fazla değildir. Doğumsal kas hastalıkları, bunlar seyrek görülen hastalıklardır. Kaslarda genel olarak zayıflık vardır. Solunum kasları tutulunca, soluk alma olanaksızlaşır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski