Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
1 kg yeşil biber (acı ya da tatlı tercih edilebilir)
1 su bardağı sirke (elma veya üzüm sirkesi)
1/2 su bardağı su
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 bağ maydanoz (isteğe bağlı)
2-3 dilim limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı ve Hazırlanması:
1. Biberleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını kesin. İsterseniz biberleri bütün bırakabilir ya da ortadan ikiye kesebilirsiniz.
2. Sarımsakları soyup dilimleyin.
3. Turşu kavanozunu sterilize edin. (Kavanozunuzu kaynar suda birkaç dakika bekletebilirsiniz.)
4. Sirke, su, kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
5. Kavanozun dibine birkaç diş sarımsak ve limon dilimi koyun. Biberleri sıkıca yerleştirerek kavanoza doldurun. Aralara maydanoz yaprakları ve kalan sarımsakları ekleyin.
6. Hazırladığınız sirke karışımını kavanoza biberlerin üzerini kapatacak şekilde dökün.
7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2-3 hafta bekletin.
Not: Turşu hazır olduğunda buzdolabında saklamaya devam edebilirsiniz. Turşu bekledikçe lezzeti artar.
Başka Bir Biber Turşusu Tarifi
Malzemeler:
1 kg yeşil biber (acı ya da tatlı tercih edilebilir)
1 su bardağı sirke (elma veya üzüm sirkesi)
1/2 su bardağı su
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 bağ maydanoz (isteğe bağlı)
2-3 dilim limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı ve Hazırlanması:
1. Biberleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını kesin. İsterseniz biberleri bütün bırakabilir ya da ortadan ikiye kesebilirsiniz.
2. Sarımsakları soyup dilimleyin.
3. Turşu kavanozunu sterilize edin. (Kavanozunuzu kaynar suda birkaç dakika bekletebilirsiniz.)
4. Sirke, su, kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve zeytinyağını bir kaba alıp karıştırın.
5. Kavanozun dibine birkaç diş sarımsak ve limon dilimi koyun. Biberleri sıkıca yerleştirerek kavanoza doldurun. Aralara maydanoz yaprakları ve kalan sarımsakları ekleyin.
6. Hazırladığınız sirke karışımını kavanoza biberlerin üzerini kapatacak şekilde dökün.
7. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde yaklaşık 2-3 hafta bekletin.
Not: Turşu hazır olduğunda buzdolabında saklamaya devam edebilirsiniz. Turşu bekledikçe lezzeti artar.
Kategori:
Turşu Tarifleri