Anne sütünün Emzirmenin Faydaları Yararları

Göğüsler: Süt verme kabiliyetine sahiptirler.Meme bir yağ  tabakasıdır.Bu tabaka içerisinde süt guddeleri vardır.Anne sütü bebek için çok gerekli bir besin kaynağıdır. 
Anne sütü: Anne sütü bebeğini bağışıklık sistemini güçlendirir ve sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar. Bebeğinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeniz onun sağlığı ve gelişimi açısından çok önemlidir. Bu ilk 6 ayda bebeğinizin her gün ortalama 750 ml anne sütüne ihtiyacı vardır.
Anne sütü, bebeklerin normal büyümesini ve gelişimini sağlayacak en ideal yapıdadır. Hiçbir yiyecek veya içecek anne sütünün yerini tutmaz.Anne sütü hastalıklardan koruyucudur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ishal ve solunum sistemi hastalıkları çok daha az görülür. Annenin ilk 4-5 günlük sütü olan “Ağız sütü”nün (Kolostrum) bebeğe verilmesi çok önemlidir. Çünkü ağız sütü adeta bebeğin ilk aşısı gibidir.mGereksiz yere başlanan ek gıdalar sonucunda bebekler kısa sürede anne sütünü bırakabilirler.

Anne sütü temizdir ve en uygun sıcaklıktadır.  Bebek acıktığında anne sütünü hemen verme imkanı olduğundan bebeğiniz  mama beklerkenki gibi ağlaması söz konusu değildir. Anne sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklar çok daha az görülür. İlk 4 ay içerisinde bebeklere anne sütü dışında su dahil hiçbir ek gıda verilmemelidir. Emzirme sırasında anne ile bebek arasında aynı zamanda bir duygusal bağ oluşur. Bebeklerini emziren kadınlarda ileri yaşlarda göğüs kanseri görülme riski azaldığı tesbit edilmiştir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski