Gebelikte Bulantı-Kabızlık-Kramplar-İshal-Sık İdrara Çıkmanın Sebepleri Tedavisi

 Bulantı  : Gebeliğin ilk aylarında bulantı ve kusma varsa, sabahları yataktan kalkmadan 1-2 tuzlu bisküvi,leblebi vb gibi, kuru gıdalardan yemeli yemeklerini az ve sık aralıklarla yemeli yemek arası su içmemelidir.Bulantı kesici ilaçları doktora danışmadan kesinlikle almamalı (bebekte sakatlık riski), bulantı devam ederse doktor kontrolüne girmelidir.
  Kabızlık : Gebelikte sık görünen rahatsızlıktır. Beslenmeye dikkat etmeli salatalık,erik,incir,komposto ve kepekli ekmek yemeli,sabahları gül reçeli,şekerli süt,aç karnına 1 bardak su içmelidir.Her gün aynı saatte tuvalete gitmelidir.rahatsızlığın devamında ise doktora gitmelidir.Gebelikte basur(Hemoroid) sık görülür doğumdan sonra kaybolur
 Bacaklarda Kramplar:  Özellikle gebeliğin son haftalarında olur.Bebek başının pelvise yerleşmesiyle sinirlere baskıdan oluşur.tehlikesizdir.Kalsiyum ve Vitamin yetersizliğinden oluşur. dengeli beslenmeye dikkat etmelidir. Sırt krampları olan gebeler yürüyüş yapmalı istirahat etmelidir.

İshal:  Gebelikte ishal tehlikelidir.Tedavi edilmezse erken doğuma neden olabilir.Pirinç lapası, haşlama,havuç,yağsız gıdalar ve bol sıvı almalıdır.Mutlaka doktora görünmelidir.

 Sık İdrar : Gebeler ilk ve son aylarda sık idrarara çıkarlar.İdrar esnasında yanma ve zorlanma varsa iltihap olduğu görülür.Tedavi edilmezse erken doğum olma riski artar. Genital bölge temizliğine ve kabız olmamaya dikkat etmelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski