Gebelikte Vajinal Kanamalar

  Gebeliğin ilk yarısında meydana gelen kanamaların nedenlerii; Düşük, Mol Gebelik,Dış Gebelik ve Rahim ağzı yaraları diye sıralayabiliriz.

Mol Gebelik : Erken gebelik döneminde raslanır ve halk dilinde "Üzüm Gebeliği" diyede adlandırılır.Gebelik ürününün sağlıklı gelişme göstermediği ve rahim içinin üzüm tanesi gibi çok sayıda şişmiş  içi sıvı dolu yapılarla dolu olduğu anormal bir gebelik şeklidir.

 Düşük : Gebelik halinin 20 haftayı geçmeden çeşitli nedenlerden dolayı kaybedimesidir.Yani bebeğin 5 aylık olmadan önce doğması ya da anne karnında ölmesidir.

Dış Gebelik; Sperm ile yumurtanı birleşmesiyle oluşan gebelik  ürününün uterus yerine başka bir yerde  ve çoğunlukla fallop tüpüne yerleşmesi burada gelişmesi sonucu oluşan anormal gebelik durumudur. Ağrı-şiddetli ağrı ve kanama olarak belirti verir


Rahim ağzı Yaraları Halk arasında rahim ağzında yara olarak bilinen "servisit" en sık karşılaşılan  problemlerden birisidir. Genel anlamı ile servisit rahim ağzı dokusunun iltihabıdır. Sıklıkla bir enfeksiyona bağlıdır, ancak bazen irritasyon ya da travma sonrası da ortaya çıkabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski